Artikel Terkini

Saturday, July 15, 2017

Pageview Blog Di Google Analytics

♥ Assalamualaikum ♥
Pageview Blog Di Google Analytics : Sejak ketandusan idea menulis dan menaikkan entri. Blog cik akak pun tak terkecuali dengan fenomena pageview jatuh merundum. Dari pageview seharian boleh dapat 10K sehari. Kini hanya 4K sehari. Memang payah. Tapi usaha cik akak untuk balik kepada kedudukan asal masih belum menampakkan diri. Jangan kata tak penat. Up entri tapi hasilnya tak memuaskan. 

Biarpun pageview blogspot amat mengecewakan cik akak namun pageview google analytics masih membantu cik akak. Setakat 15 hari, hasilnya agak berbaloi.

Jumlah pelawat : 10,800
Pageview 15 hari : 37,494
Bounce rate : 11.4%

Walaupun tak segempak suatu ketika dahulu, namun ia amatlah berbaloi bagi cik akak. 

Terima kasih kepada blogger yang support. Terima kasih juga kepada pelawat yang tak jemu bertandang ke blog cik akak. Tanpa kalian siapalah cik akak. 

2 comments:

  1. hehe CT x pernah faham macam mana nak baca google analytics ni.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok yang bahagian audien..hihi..kat situ lah pv blog boleh dirujuk

      Delete